< back

TreeHouse

TreeHouse is a 7-story multi-family apartment building on Marquam Hill adjacent to the consolidated 15,000 employee medical campus of Oregon Health & Science University, VA Medical Center, and Shriner’s Hospital. The inspiration for the project draws from the area’s rich heritage as a man-made environment of second growth trees envisioned as an acropolis on the hill above the City. TreeHouse is intended to live within the natural environment and is focused on the surrounding forest and connections to the existing trails and pedestrian networks. Its configuration provides an unbiased building orientation embedded in the forest - where residents are a part of the heart and energy of the medical complex but find respite in nature.

> website

type

Apartments, Retail

location

Portland, Oregon

completion

2015

cost

$12.6M

scale

47,337sf

partners

Umpqua Bank

certification

LEED Silver
Treehouse
Ground floor entrance and restaurant
Lobby to wooded landscape
Entry to a Corner / 1 Bedroom apartment
Roof deck lounge area
Copyright project^
portfolio
scroll down
awards

awards

AIA Portland

Design Awards, Merit Award in the Built Category 2015

Architizer

A+ Awards, Finalist 2016

Daily Journal of Commerce

TopProjects, Finalist in the Private Buildings Category 2016

Oregon and Aggregate Producers Association

Excellence in Concrete Awards, Finalist 2017

World Architecture News

Residential Award, Long List 2016