< back

Nature Conservancy

The Oregon Conservation Center, The Nature Conservancy’s new Oregon headquarters, showcases TNC’s work throughout the state conserving Oregon’s diverse and extraordinary ecosystems.  The foundation of the partnership with project^ is a deep and shared belief that Oregon’s natural environment is a treasured asset. The project complements the re-use of TNC’s previous 1970’s office building with the addition of a new convening pavilion for collaboration with partner environmental organizations. Advanced solar and storm water management systems, a landscape featuring Oregon’s indigenous plants, innovative use of Cross Laminated Timber (CLT), as well as building materials from TNC’s project sites are conspicuous signals that this is a values-driven project. The Conservation Center promises to connect people with nature in the heart of the city and be a vessel for environmentalism.

type

Office, Conference Space

location

Portland, OR

completion

2019

scale

15,288sf

certification

LEED Gold (target)
Treehouse
Oregon Conservation Center renovation and addition
Lecture in the convening space
Ecoroof and native garden
Board meeting in the convening space
Copyright project^
portfolio
scroll down
awards

awards