< back

Canopy

Canopy is an adaptively reused series of five interconnected warehouses in the Slabtown District in Portland.  During its use as industrial warehouse prior to redevelopment, it was known as the Rose City Awning building.  The series of warehouses have been thoughtfully redesigned as creative office space.  Added skylights bring light into the common area walkways that feature indoor landscape, blurring the lines between inside and outside.  Areas of the roof in each warehouse were raised and converted into oversized sawtooth light monitors to accommodate new mezzanines.  These oversized light monitors allow light to flood the workspaces below and provide a platform for a 120kw solar array on the rooftop.  The result is a transformative work environment that blends the natural elements of light and landscape with thoughtful architecture.

type

Creative Office

location

Portland, OR

completion

2015

cost

$9.3M

scale

29,807sf

partners

US Bank
Treehouse
All hands area
Common area and kitchen
Open work space and mezzanine addition
Copyright project^
portfolio
scroll down
awards

awards

AIA Northwest Pacific Region

Design Awards, Honor Award 2016

AIA Portland

Design Awards, Significant Design Contribution Award to project^ 2016

AIA Portland

Design Awards, Honor Award 2016

Architectural Record

Good Design is Good Business Award 2017

Architizer

A+ Awards, Finalist in the Office – Low Rise Category 2017

The Chicago Athenaeum

American Architecture Award Winner in the Corporate Office Buildings Category 2017

Daily Journal of Commerce

TopProjects, People’s Choice Award in Renovation 2017

International Interior Design Association (IIDA), Oregon Chapter

Honorable Mention for Design Excellence in the Corporate Category 2017

Restore Oregon

DeMuro Award for Excellence in Preservation in Re-use and Community Revitalization 2017